Het begin ...

SEPTEMBER 1995

IBS NV werd opgericht door Johan Wijns en Leo Verlinden in september 1995 . Van bij de aanvang werd ervoor gekozen het gamma zo breed mogelijk te houden zodat zowel Ballon-decorateurs als Ballon-entertainers konden bediend worden .Toch werd de eerste jaren het overgrote deel van de omzet gerealiseerd in de professionele markt van balloonshops en decorateurs.

NOVEMBER 1997

Het was pa na het bijwonen van het FISM World Magic Congres in Dresden , Duitsland in November 1997 dat daar verandering in kwam . Onze stand werd net niet bestormd en de verkoop van modelleerballonnen bralk alle records . Na twee van de vijf dagen waren wij zo goed als uitverkocht en moesten er in allerijl vanuit België nieuwe voorraden aangevoerd worden. Het succes was overdonderend en wij keerden huiswaarts met meer dan vijfhonderd adressen van artiesten die (ook) met modelleerballonnen werkten .Het FISM Congres in Dresden was niet alleen een enorme commerciële voltreffer ; het opende ons ook de ogen voor de enorme vraag naar modelleerballonnen die er in België en de ons omringende landen duidelijk bestond . En dan ging het niet alleen om de gewone 260Q's in de standaard kleuren maar ook om alle speciale vormen als geo-blossoms en geo-donuts ,hearts ,beebodies etc en  alle nieuwe kleuren die door Pioneer in versneld tempo werden uitgebracht ! Van toen af , begonnen wij meer aandacht te besteden aan de noden en de behoeften van de ballon-entertainers . Naast de maandelijkse workshops voor ballon-decorateurs , organiseerden wij in België en Frankrijkook regelmatig workshops voor twisters van alle nivo's en elke discipline met top-instructeurs uit binnen-en buitenland .

Tientallen Goochelcongressen , Juggling Conventions , Open-Deur-Dagen  , Magic-Weekends werden bijgewoond in heel Europa  ,niet altijd met evenveel commerciële bijval maar elke keer werd de bekendheid van IBS iets groter en werd ons klantenbestand uitgebreid !

JUNI 2000

Na enkele jaren beslisten wij ons eigen evenement te organiseren , The Millennium Jam ,een Ballon-Festival zoals geen ander ! De oorspronkelijke bedoeling was eigenlijk de artificiële kloof tussen decorateurs en twisters te overbruggen : laat de decorateurs de mogelijkheden van modelleerballonnen ontdekken en toon de twisters dat je met decoratie je speelveld aardig kan uitbreiden. De eerste editie ging door in Juni 2000 in het Sunparcs Bungalow Park in Mol ,Belgium. En om de eerste Millennium Jam stevig op de kaart te zetten , organiseerden wij een World Record Poging : 45 ballon-artiesten uit 17 landen bouwden olv Larry Moss en Royal Sorell twee reusachtige voetbalspelers met meer dan 42.000 modelleerballonnen. Het werd een enorm succes ! De top van de Amerikaanse twisterwereld was present om les te geven en vanuit heel Europa kwamen balloon-entertainers en Balloon-decorators afgezakt naar Mol . 

NOVEMBER 2010

Na elf achtereenvolgende Millennium Jams waarvan sommige uitgaven echt memorabel waren -wie herinnert zich niet de fantastiche MC's als Frank 'S' Stringham en Full House  , de Fashion Shows , de vele hilarische en ontroerende Stage-acts , de adrenaline-pompende Iron Latex Man Challenges , de waanzinnige after-parties etc .... - hebben wij er in 2010 met een laatste Big Bang een punt achter gezet . En het was ook echt een "exit with a Big Bang" : meer dan 500 deelnemers uit 28 landen , een fantastische Fairy Tale Costume Competition , een modelleerwedstrijd van een nooit gezien nivo .. Ja ,het was een einde in schoonheid !

JANUARI 2012

Wij zijn nu enkele jaren verder en IBS is blijven opleidingen en workshops organiseren voor zowel beginners als gevorderden  ,zowel decorateurs , balloonshops als balloon-entertainers in binnen-en buitenland !

Een nieuwe stap werd gezet door onze volle steun te geven aan de sinds 01/01/2012 opgerichte Club voor Ballon-Entertainers , de 260 Twister Club . Die heeft onder impluls van zijn energieke voorzitter Flipo een enorme vlucht genomen met een sterk groeiend enthusiast ledenbestand  en  druk bijgewoonde clubdagen.

Ook voor de decorateurs blijven wij ons inspannen .Elk jaar worden er met de steun van Qualatex een zestal thema-workshops ingepland met topinstructeurs en voor beginnende klanten een serie workshops over de basistechnieken . 

Ondertussen krijgen wij nog wekelijks emails met de vraag wanneer de volgende Millennium Jam zal plaats vinden . Daar moeten wij helaas het antwoord schuldig blijven . Toch wordt links en rechts gefluisterd dat er toch een nieuwe editie zit aan te komen  .....  Let's wait and see !